#OAMENI DE POVESTE

#2 IRINA BAIANȚ : Soprana româncă de la EUROVISION care l-a lăsat mut pe PUTIN

irina_baint1
Spread the love

#SHARE (y)OUR STORY este rubrica în care găsești poveștile oamenilor care ne inspiră. E simplu, povestea ta poate fi oricând povestea noastră.


 

Irina Baianț a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 25 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 60 de concursuri naționale și internaționale la activ. A colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Națională din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty\’s Theatre Londra, Paladium theatre UK și multe altele.

O nouă provocare în viața profesională a artistei o reprezintă selecția națională pentru Eurovision. Conform primelor analize, melodia ei,,The Voice”, colaborare cu Doru Todoruț, se află printre momentele favorite din acest an. Ea este creditată ca cea mai bună voce feminină care participă la selecția națională din acest an.

Cu toate că este curtată de peste granițe, Irina Bainț  spune că nu a avut ocazia să fie într-un proiect de mare anvergură în România. Este dependentă de orice provocare, exact ca acum, când participă la Eurovision și speră să reprezinte țara dincolo de granițe printr-un concurs care îi oferă ocazia să evolueze ,,Activitatea mea începe sa vizeze tot mai mult străinătatea și îmi pare rău să nu am ocazia sa particip și pentru țara mea într-un proiect de mare anvergură. Sunt un om al provocărilor, așa că dacă acest concurs îmi dă ocazia să cânt pentru țara mea și mă face să fiu mai bună decât am fost până acum, înseamnă evoluție și asta e exact ce caut!” , spune soprana.

Prin Eurovision, Irina Bainț speră să rămână în sufletul europenilor așa cum a făcut de fiecare dată când a avut ocazia, iar aceste ocazii nu au fost puține ,, Toate momentele profesionale au fost de suflet, pentru că pun 101% suflet în tot ce fac. Ma consider ca făcând parte din acea categorie norocoasă de oameni care face din pasiunea cea mai mare – meserie, iar asta înseamnă arta. Țin minte cu multa emoție premiera musicalului Fantoma de la Opera din București și concertul de ziua Președintelui Putin din 2015 de la Palatul Kremlin, unde am avut plăcerea de a canta și de a sta la masa cu el și alte oficialități, mai apoi primind distincție de onoare din partea Cabinetului Președintelui și alte invitatii pentru a susține concerte.”, își amintește ea.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply