CUM SE FACE PRESA DE MONDEN? EXISTA SI DIVERTISMENT DE CALITATE!

CUM SE FACE PRESA DE MONDEN? EXISTA SI DIVERTISMENT DE CALITATE!

Imi este foarte greu sa incep acest articol, nici nu stiu exact cum sa o fac. Stiti despre mine suficient de multe, dar totusi putine lucruri adevarate.  Daca n-am facut cunostinsa, eu sunt Gabi. Am aproape 22 de ani, sunt pasionat de media, fac Drept(ca ma gandesc ss am si un as in maneca, in caz de orice) si am fost un baiat cuminte, acum nu mai e chiar asa. Cred ca m-a luat putin si valul tineretii in diverse contexte. Asta e, tuturor ni s-a intamplat.

Ei bine, acum ca am facut si o introducere buna si am dat si un titlu care „agata” trebuie sa fiu sincer si sa va spun ca nu veti citi nimic atat de exploziv pe cat sperati! Stiu ca va asteptati la ceva bombastic, subiect bun de barfa, dar nu-i cazul. Imi pare rau, dar eu intentionez sa raspund la intrebarea ,,De ce faci monden si dai titluri de c**at cand ?i tu stii ca poti mai mult?„.

Ce trebuie sa intelegem cu totii este ca in media conteaza foarte mult traficul si audienta. Este destul de greu sa gasesti si titlurile acestea care atrag. Degeaba ai articole de nota 10 care nu sunt citite, nu?

Vreau sa fiu foarte clar de la inceput. Nu sunt frustrat de ceea ce fac, din contra. Poate este o ramura facila, nimic de spus, dar este una, care vreti nu vreti, este urmarita.

Pe mine nu ma deranjeaza cand lumea ma stie pentru Putin cam directi, ci nu pentru anchetele pe care le-am facut. Stiti de ce? Pentru ca am facut si anchete bune, pentru ca o sa mai fac si pentru ca ceea ce fac la PCD este un produs de divertisment, unul chiar bun. Media are mai multe functii, printre care : educativa, sociala si de divertisment. Ei bine, vreau sa stiu si sa stapanesc toate aceste functii.

CANCAN este un brand atat de bun incat titlurile scandaloase au devenit cancanuri  (pe sistemul pantofilor sport produsi de Addidas care au devenit adidasi) ! Pana acum am avut si ceva experienta de calitate. Am fost  la TVR, la DIGI24 si la EVZ- pe rand am facut materiale de cultura, divertisment, social, politic si anchete jurnalistice.

Imi amintesc ca cea mai periculoasa ancheta pe care am avut-o a fost cand am demascat Partidul Comunist Roman care incerca sa racoleze studenti pentru UTC. Il poti vedea aici Materialul din EVZ a fost preluat de mai multe canale media si a fost pe prima pagina. 

Imi amintesc cu drag si de vizita din Austria cand l-am intalnit pe Marco Schreuder- un parlamentar austriac casatorit de 20 de ani cu un roman si PR al Conchitei- un interviu super interesant. Aici

Care-i treaba cu mondenul?

La scurt timp dupa aceste experiente am inceput un proiect foarte drag mie, Putin cam directi. L-am inceput cu prietenul meu cel mai bun, Andrei si am propus un monden de calitate. Cu alte cuvinte, noi nu facem altceva decat sa semnam o rubrica saptamanala in EVZMONDEN despre atitudinea vedetelor si sa le taxam cand este cazul. E un monden suficient de curat, nu am scris niciodata despre Guta. Daca ati citit rubrica  ati vazut ca de fiecare data am produs subiecte de divertisment, cat mai curate. Am taxat vedetele cand a fost cazul, iar cu alte ocazii am felicitat performanta.

De doua luni am inceput sa invat mult mai multe despre partea video din online, o evolutie fireasca. Am inceput o serie de interviuri de peste o ora. Am sfidat orice regula de pe online- toata lumea stie ca daca vrei multe vizualizari trebuie sa faci clipuri de maximum 5 minute. Aveam varianta sa fragmentam interviurile. Am optat sa le lasam intregi pentru inceput. Am reusit sa aducem 17,000 de webspectatori(nu-s nici spectacoti, nici telespectatori, deci cred ca webspectatori) la interviul cu Alina Eremia si alte mii de vizualizari pentru interviurile cu  Iulia Albu sau Andreea Balan. Evident, am invatat la ce reactioneaza publicul, ca avem nevoie de actiune si mai putin dialog. Am inteles, ulterior, ca ceea ce am facut noi cu materialele noastre lungi a fost o performanta notabila. 

In inchierea postarii mele, deja mult prea lungi pentru oamenii din online -care petrec maximum 10 secunde pe un site- vreau sa ne amintim ca, in general, suntem suma tuturor experientelor pe care le avem.

About author

Gabriel Feresteanu

20 ani, Bucuresti Pasionat de jurnalism, politica, drept si teatru.

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *